Završne aktivnosti projekta ON-IT NA Tenerifima 

01.06.2023.
/ Vijesti / /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Partneri projekta Online Internship in Tourism (ON-IT), koji je financiran uz potporu Erasmus+ programa Europske unije, sastali su se prošli tjedan na Fakultetu ekonomije, poslovanja i turizma Sveučilišta La Laguna na Tenerifima (Španjolska) tijekom završnog događanja (multiplier eventa) i završnog sastanka projekta.
Na multiplier eventu održanom 22. svibnja 2023., José Fortes, izvršni direktor tvrtke Laureon, govorio je o važnosti rada na daljinu kao mogućnosti za profesionalni razvoj i podijelio je svoje iskustvo rada s Tenerifa, koje promovira platforma za gospodarsku promociju “Zašto Tenerife?”.
Gigliola Paviotti, profesorica na Sveučilištu Macerata (Italija), koje je također vodeći partner projekta, izjavila je da je cilj projekta ON-IT bio razviti okvir za usmjeravanje i praktične alate za dizajniranje i implementaciju kvalitetnih online praksi u visokom obrazovanju.
Sljedećeg dana, 23. svibnja 2023., održan je završni sastanak projekta koji je okupio partnere konzorcija, uključujući Sveučilište Macerata i La Laguna, Sveučilište primijenjenih znanosti (Finska), Montpellier Poslovnu školu (Francuska), Sveučilište u Rijeci Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Hrvatska), Uniju Sveučilišta Sredozemlja (Italija) i Međunarodni institut za gastronomiju, kulturu, umjetnost i turizam (Španjolska).
Završnim aktivnostima projekta ispred FMTU-a prisustvovale su voditeljica projekta prof. dr. sc. Marinela Krstinić Nižić, članica tima izv. prof. dr. sc. Zvonimira Šverko Grdić i stručna suradnica Tajana Brajković, univ. spec. oec.
Projekt je rezultirao osmišljenim i razvijenim akcijskim protokolom za upravljanje stažiranjem na daljinu od strane partnerskih sveučilišta.
Svrha protokola je omogućiti dostupnost potrebnog znanja i vještina za studente kako bi se lakše suočili s izazovima digitalne transformacije u njihovom procesu uključivanja na tržište rada.
Ovaj protokol i razvijeni alati bit će dostupni sveučilišnoj zajednici od rujna 2023., što je jasan primjer prijenosa znanja povezanog s istraživačkim projektima.

Skip to content