Studijski obilazak istarskih kampova za studentice Master of Sustainable Outdoor Hospitality

18.04.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Studentice prvog združenog stručnog diplomskog studija “Master of Sustainable Outdoor Hospitality Management” proteklog su tjedna u pratnji doc. dr. sc. Josipe Cvelić Bonifačić,  boravile u studijskom posjetu istarskim kampovima uz intenzivno učenje o operacijama, menadžmentu te održivom razvoju u kamping resortima.  Kompleksnost operacija i izazovi menadžmenta u najboljim kamping resortima predstavljeni su kroz iskustva menadžera na terenu te time na najbolji praktični način približeni ovim budućim europskim menadžerima u outdoor hospitality-u.

Studentice su u sklopu predmeta “Operation and Management” imale edukacije u kampu Polari gdje im je direktorica kampa Valentina Bacola na primjerima objasnila suvremene standarde izgradnje i opremanja kampa, ali i sve brojnijih kamping usluga. Imale su priliku  uživo doživjeti kako sve to izgleda u kampu koji je upravo pred otvaranjem. U predavanje su se uključili i voditelji pojedinih odjela toga ovog lijepog kampa kojim upravlja Maistra d.d. Studentice su posjetile i  kamp Porto Sole u Vrsaru gdje su i prenoćile u mobilnoj kućici.

U petak 12.04. u novom kampu “Premium kamping resort Istra”, studentice su imale cjelodnevna predavanja, susrete i razglede vezane za brojna održiva rješenja koja tvrtka Valamar implementira u svoje kampove. Direktor tehnike u Valamaru  Flavio Gregorović upoznao ih je sa brojnim održivim sustavima vezanim za obnovljive izvore energije u ovom i drugim Valamarovim kampovima a zbog čega su Valamarovi objekti dobili brojna prestižna priznanja a sami kampovim nositelji su certifikata EU Flower.

Management sastanak studentice su održale sa voditeljicom kampa Natašom Radešić te voditeljicom marketinga Herminom Maras Benassi i pomoćnikom voditelja Nenadom Cvitanom.  Imale su priliku upoznati se sa inovativnim rješenjima u animacijskim I drugim brojnim sadržajima ovog kampa  a imale su priliku I prespavati u mobilnoj kućici u ovom kampu.

Treći dan boravka u Istri, studentice su posjetile jedan od najvećih europskih kampova: Kamp Lanternu u Taru, ali i inovativni obiteljski kamp Polidor u Funtani. U pratnji pomoćnika direktora  Ivana Margića obišle su kampove i imale priliku vidjeti neka od najnovijih kreativnih i inovativnih rješenja koja su implementirana u ovim kampovima.

Susretljivost svih domaćina koji su nesebično podijelili svoje iskustvo i izazove rada u zahtjevnom okruženju ovako složenih  sustava kakvi su danas najbolji kamping resorti, otvorilo je nova znanja i razumijevanje naših studenata za sve izazove budućeg održivog razvoja čiji su suvremeni kampovi najbolji primjer.

Skip to content