Sadašnjost – za budućnost

2020. godine dovršena je izgradnja aneksa važnog ne samo za sadašnje i buduće studente nego i Alumnije, od kojih su mnogi danas zaposleni na čelnim pozicijama u gospodarstvu. Aneks zgrade ukupne  bruto površine 1.250 m2 u potpunosti je namijenjen studentima te je oblikovan kao funkcionalan troetažni prostor. Objekt je smješten neposredno iza postojeće zgrade Fakulteta i s njom je povezan u jedinstvenu funkcionalnu cjelinu. Prizemlje objekta u cijelosti je namijenjeno za prostor knjižnice i čitaonice kao i prostor za studente, dok su na višim etažama smještene suvremeno opremljene predavaonice. Novi je objekt u potpunosti oslobođen arhitektonskih barijera. Funkcionalno i racionalno, na jedinstvenoj lokaciji uz  more, ovaj objekt neće biti namijenjen isključivo redovitoj nastavi, već je i mjesto koje omogućuje snažniju internacionalizaciju, održavanje znanstvenih skupova i ljetnih škola kako samog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu tako i ostalih sastavnica Sveučilišta u Rijeci.

U cilju preciznijeg mjerenja i upravljanja energijom i kvalitetom zraka u dvoranama su postavljeni senzori koji omogućuju:

– mjerenje potrošnje energije u dvoranama,

– nadzor kvalitete zraka u dvoranama i informiranje u slučaju prekoračenja parametara,

– mogućnost daljinskog uključenja/isključenja trošila,

– nadzor prisutnosti u dvoranama,

– mogućnost detaljnog izvješćivanja (vremenska, prostorna i po tipovima opreme) i praćenje potrošnje putem web sučelja (na LCD TV i mobilnim uređajima).

Dugoročni ciljevi su stvaranje “pametne” zgrade  kroz značajne uštede energije i financijskih sredstava te smanjenje ugljičnog otiska koji stvaraju aktivnosti FMTU.

Ažurirano 16.01.2024.

Skip to content