Zelena učionica

U cilju integracije s prirodom, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana biološke raznolikosti, članovi Eko odbora FTMU izradili su kućice za ptice te ih postavili u dvorištu Fakulteta, među krošnjama stabala kako bi bile što bliže prirodnom staništu ptica.

Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava se 22. svibnja. Proglasili su ga Ujedinjeni narodi 1993. godine, kako bi ukazali na ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju i kako  staništa, populacije i geni, te njihov poremećaj mogu  imati dalekosežne posljedice na ekosustave i na čovjekov život.

Kako bi preživjeli do proljeća, pticama, bubamarama, paucima i ostalim ugroženim vrstama kukaca potrebna su mikro staništa. U dvorištu je postavljen „hotel“ za kukce, odnosno zimovalište. Time se pomaže korisnim vrstama kukaca da izdrže hladno razdoblje, gdje će se nastaniti u sitne pukotine i mirovati bez straha od napada predatora. Svoj hotel za kukce možete vrlo jednostavno i sami izraditi uz malo spretnosti i mašte.

Promatranje životinjskog svijeta na području Fakulteta olakšano je i postavljanjem “zelene učionice”. Stol i klupe od recikliranih paleta služe studentima na pauzi kao mjesto za odmor i opuštanje.

Ažurirano 16.01.2024.

Skip to content