Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji kao jedina ustanova u Republici Hrvatskoj, koja je u potpunosti orijentirana na edukaciju, razvoj kadrova i znanstvenih istraživanja u području turizma i ugostiteljstva izvodi sveučilišni prijediplomski studij “Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu” (4 godine, 240 ECTS-a).
Svjetska turistička organizacija (UNWTO) studijskom je programu dodijelila certifikat kvalitete UNWTO.TedQual za razdoblje 2020. – 2024. UNWTO.TedQual je program zaklade UNWTO.Themis i najvažniji je dokaz kvalitete programa visokog obrazovanja, osposobljavanja i istraživanja u turizmu u cijelom svijetu.
- Sveučilišni prijediplomski studij “Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu” ima 2 smjera, i to:
- Menadžment u turizmu
- Menadžment u hotelijerstvu.
- Sveučilišni prijediplomski studij izvodi se na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji za:
- studente u redovitom statusu i
- studente u izvanrednom statusu.
- Sveučilišni prijediplomski studij u Studijskom centru Zabok izvodi se za:
- studente u izvanrednom statusu.
O studiju
Voditelj studija
dr. sc. Vedran Zubović
Kontakt: vedranz@fthm.hr
Trajanje studija
8 semestara (4 godine)
ECTS bodovi
240
Uvjeti za upis
Završena četverogodišnja srednju škola, položena državna maturu i stečeni uvjeti za upis u prvu godinu studija.
Cilj studijskoga programa
Cilj je studijskoga programa osposobljavanje studenata za rješavanje kompleksnih poslova i vođenje ekonomskih procesa u području poslovne ekonomije u turizmu i ugostiteljstvu.
Kompetencije koje se stječu završetkom studija
- Vladanje znanjima u području poslovne ekonomije u turizmu i ugostiteljstvu.
- Sposobnost primjene metoda i modela poslovanja u turizmu i ugostiteljstvu.
- Sposobnost praćenja i analiziranja ekonomskih i turističkih politika, praksi i trendova.
- Sposobnost upravljanja ljudskim, financijskim, materijalnim i informacijskim resursima.
- Sposobnost upravljanja projektima.
- Organizacijske i menadžerske vještine.
- Vještine poslovne komunikacije na materinjem i stranim jezicima, te primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije.
- Sposobnost razumijevanja legislative i standarda u turizmu i ugostiteljstvu.
- Sposobnost vrednovanja i predlaganja prikladne strategije razvoja, poslovnih planova i budžeta.
- Sposobnost preuzimanja odgovornosti za donošenje odluka i izvođenje složenijih poslova u turizmu i ugostiteljstvu uz uvažavanje načela etike i društvene odgovornosti.
Studenti će završetkom ovoga programa razviti i opće kompetencije, kao što su sposobnost apstraktnoga razmišljanja, kritičkoga mišljenja, generiranja novih ideja, identificiranja i rješavanja problema, planiranja i upravljanja vremenom, kontinuiranoga usavršavanja, samostalnost u radu i druge vještine.
Mogućnost zapošljavanja
Po završetku ovoga programa studenti će moći obavljati poslove iz područja turizma, ali i u drugim područjima poslovne ekonomije. Program prijediplomskoga studija je koncipiran tako da osigurava relevantna znanja za obavljanje menadžerskih poslova niže i srednje razine u turističkom sektoru. Po završetku studija nudi se mogućnost zapošljavanja u:
- sustavu turističkih organizacija, turističkih zajednica, turističkim agencijama i turističkim udrugama
- hotelskim poslovnim subjektima i svim selektivnim oblicima turističke ponude, te prateće industrije
- javnom sektoru, komunalnom sustavu, medijima, službama računovodstva, kontrole i inspekcijama
- sustavu obrazovanja
- financijskim institucijama i ostalim gospodarskim poslovnim sustavima, gdje se traže specifična znanja iz područja turizma i ugostiteljstva.
Akademski naziv ili stupanj koji se stječe završetkom studija
Sveučilišni prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) ekonomije ‒ kratica: univ. bacc. oec. (240 ECTS)
Mogućnost nastavka studija
Kandidati s diplomom prvostupnika ekonomije (240 ECTS-a) mogu nastaviti studij na jednom od diplomskih studija, odnosno upisati neke od programa cjeloživotnoga učenja.
Ishodi učenja
DUBLINSKI DESKRIPTORI | ISHODI UČENJA STUDIJSKOG PROGRAMA |
---|---|
Znanje i razumijevanje | 1. Poznavati i pravilno tumačiti temeljne pojmove poslovne ekonomije. 2. Identificirati i opisati procese upravljanja ljudskim, financijskim, materijalnim i informacijskim resursima. 3. Utvrditi elemente poslovnih sustava i vrednovati različita organizacijska rješenja. |
Primjena znanja i razumijevanja | 4. Prikupljati i analizirati kvantitativne i kvalitativne podatke i informacije relevantne za poslovno upravljanje. 5. Primijeniti kvantitativne i kvalitativne metode i poslovne modele. 6. Analizirati makro i mikroekonomsko okruženje, modele i politike sa svrhom donošenja optimalnih poslovnih odluka. 7. Opisati i analizirati funkcije menadžmenta. 8. Predlagati inovativna rješenja za operativno i strateško upravljanje. 9. Primijeniti stečena znanja iz specifičnih područja mikroekonomije i/ili makroekonomije. 10. Primijeniti informacijsko-komunikacijsku tehnologiju u poslovanju. 11. Tumačiti i primijeniti standarde kvalitete i sigurnosti. 12. Osmisliti i samostalno provesti poduzetničku ideju. 13. Identificirati, argumentirati i predlagati rješenja jednostavnijih problema iz područja poslovne ekonomije. 14. Upravljati projektima u nepredvidivim uvjetima na domaćem i međunarodnom tržištu. 15. Identificirati trendove i predlagati inovativna rješenja za unapređenje turističke i ugostiteljske ponude. 16. Primijeniti znanstvenu metodologiju u znanstvenom i stručnom radu. |
Zaključivanje i rasuđivanje | 17. Samostalno donositi zaključke i prezentirati rezultate istraživanja. 18. Preuzimati osobnu i timsku odgovornost na načelima etike i društveno odgovornog poslovanja. |
Komunikacija | 19. Upravljati poslovnom komunikacijom na materinjem i stranom jeziku u multikulturnom okruženju. 20. Primijeniti socijalne, komunikacijske i interpersonalne vještine u osobnom i profesionalnom razvoju. |
Vještine učenja | 21. Kritički prosuditi stečeno znanje i ocijeniti potrebu za daljnjim usavršavanjem. |
Nastavni plan
Akademska godina 2024./2025.
Popis predmeta – sveučilišni prijediplomski studij Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu
Akademska godina 2023./2024.
Akademska godina 2022./2023.
Akademska godina 2021./2022.
Akademska godina 2020./2021.
- Popis predmeta – Preddiplomski sveučilišni studij Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu
- Odluka o dopuni Popisa predmeta i nositelja predmeta preddiplomskog sveučilišnog studija “Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu” u akademskoj godini 2020./2021.
- Odluka o dopuni Popisa predmeta i nositelja predmeta preddiplomskog sveučilišnog studija “Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu” u akademskoj godini 2020./2021.
2024./2025.
Syllabusi kolegija Menadžment u hotelijerstvu
1. godina
Mikroekonomija | Syllabus | ||
Matematika | Syllabus | ||
Statistika | Syllabus | ||
Poslovna informatika | Syllabus | ||
Uvod u ugostiteljstvo | Syllabus | ||
Osnove izrade pisanog djela | Syllabus | ||
Makroekonomija | Syllabus | ||
Menadžment | Syllabus | ||
Promet u turizmu | Syllabus | ||
Specifični oblici turizma | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Engleski 1 | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Njemački 1 | Syllabus |
2. godina
Računovodstvo | Syllabus | ||
Ekonomika turizma | Syllabus | ||
Poduzetništvo i inovacije | Syllabus | ||
E – poslovanje u hotelijerstvu | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Engleski 2 | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Njemački 2 | Syllabus | ||
Marketing | Syllabus | ||
Ekonomika ugostiteljskih poduzeća | Syllabus | ||
Hrana i prehrana | Syllabus | ||
Turistička geografija | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Francuski 1 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Njemački 1 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Talijanski 1 | Syllabus |
3. godina
Javne financije | Syllabus | ||
Menadžment turističke destinacije | Syllabus | ||
Menadžment kvalitete | Syllabus | ||
Trendovi u prehrani | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Njemački 2 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Talijanski 2 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Francuski 2 | Syllabus | ||
Menadžerske vještine | Syllabus | ||
Sigurnost informacijskih sustava | Syllabus | ||
Francuski u gastronomiji | Syllabus | ||
Menadžment institucija kulture i umjetnosti | Syllabus | ||
Poslovni turizam | Syllabus | ||
Zdravstveni turizam | Syllabus | ||
Menadžment odnosa s javnošću i protokola | Syllabus | ||
Financijski menadžment | Syllabus | ||
Menadžment ljudskog kapitala | Syllabus | ||
Menadžersko računovodstvo | Syllabus | ||
Menadžment gastronomije i restoraterstva | Syllabus | ||
Međunarodno poduzetništvo | Syllabus | ||
Treći strani jezik – Kineski 1 | Syllabus | ||
Digitalne financije | Syllabus | ||
Menadžment neprofitnih organizacija | Syllabus |
4. godina
Strategija razvoja i poslovna politika | Syllabus | ||
Kontroling | Syllabus | ||
Organizacija i menadžment procesnih funkcija hotela | Syllabus | ||
Metode poslovnog odlučivanja u turizmu | Syllabus | ||
Upravljanje prihodima | Syllabus | ||
Menadžment kampova | Syllabus | ||
Financijska analiza i planiranje | Syllabus | ||
Personalistička etika i društvena odgovornost | Syllabus | ||
Principi i praksa turizma i hotelijerstva | Syllabus | ||
Stručna praksa | Syllabus | ||
Menadžment malih i srednjih poduzeća | Syllabus | ||
Menadžerska ekonomija | Syllabus | ||
Planiranje događaja | Syllabus | ||
Zelene financije i zaštita okoliša | Syllabus | ||
Kulturni turizam | Syllabus | ||
Menadžment lokalne zajednice | Syllabus | ||
Računovodstvo malih i srednjih poduzeća | Syllabus | ||
Oporezivanje poduzeća | Syllabus | ||
Hrvatska kao turistička destinacija – engleski | Syllabus | ||
Treći strani jezik – Kineski 2 | Syllabus | ||
Geoekologija turističkog prostora | Syllabus |
Syllabusi kolegija Menadžment u turizmu
1. godina
Mikroekonomija | Syllabus | ||
Matematika | Syllabus | ||
Statistika | Syllabus | ||
Poslovna informatika | Syllabus | ||
Uvod u turizam | Syllabus | ||
Osnove izrade pisanog djela | Syllabus | ||
Makroekonomija | Syllabus | ||
Menadžment | Syllabus | ||
Promet u turizmu | Syllabus | ||
Specifični oblici turizma | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Engleski 1 | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Njemački 1 | Syllabus |
2. godina
Računovodstvo | Syllabus | ||
Ekonomika turizma | Syllabus | ||
Poduzetništvo i inovacije | Syllabus | ||
E – poslovanje u turizmu | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Engleski 2 | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Njemački 2 | Syllabus | ||
Marketing | Syllabus | ||
Ekonomika ugostiteljskih poduzeća | Syllabus | ||
Hrana i prehrana | Syllabus | ||
Turistička geografija | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Francuski 1 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Njemački 1 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Talijanski 1 | Syllabus |
3. godina
Javne financije | Syllabus | ||
Menadžment turističke destinacije | Syllabus | ||
Menadžment kvalitete | Syllabus | ||
Međunarodne financije | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Njemački 2 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Talijanski 2 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Francuski 2 | Syllabus | ||
Menadžerske vještine | Syllabus | ||
Sigurnost informacijskih sustava | Syllabus | ||
Francuski u gastronomiji | Syllabus | ||
Menadžment institucija kulture i umjetnosti | Syllabus | ||
Poslovni turizam | Syllabus | ||
Zdravstveni turizam | Syllabus | ||
Menadžment odnosa s javnošću i protokola | Syllabus | ||
Financijski menadžment | Syllabus | ||
Menadžment ljudskog kapitala | Syllabus | ||
Menadžersko računovodstvo | Syllabus | ||
Međunarodni turizam | Syllabus | ||
Međunarodno poduzetništvo | Syllabus | ||
Treći strani jezik – Kineski 1 | Syllabus | ||
Digitalne financije | Syllabus | ||
Menadžment neprofitnih organizacija | Syllabus |
4. godina
Strategija razvoja i poslovna politika | Syllabus | ||
Kontroling | Syllabus | ||
Organizacija i menadžment procesnih funkcija hotela | Syllabus | ||
Metode poslovnog odlučivanja u turizmu | Syllabus | ||
Izravna inozemna ulaganja i turizam | Syllabus | ||
Menadžment kampova | Syllabus | ||
Financijska analiza i planiranje | Syllabus | ||
Personalistička etika i društvena odgovornost | Syllabus | ||
Principi i praksa turizma i hotelijerstva | Syllabus | ||
Stručna praksa | Syllabus | ||
Menadžment malih i srednjih poduzeća | Syllabus | ||
Menadžerska ekonomija | Syllabus | ||
Planiranje događaja | Syllabus | ||
Zelene financije i zaštita okoliša | Syllabus | ||
Kulturni turizam | Syllabus | ||
Menadžment lokalne zajednice | Syllabus | ||
Računovodstvo malih i srednjih poduzeća | Syllabus | ||
Oporezivanje poduzeća | Syllabus | ||
Hrvatska kao turistička destinacija – engleski | Syllabus | ||
Treći strani jezik – Kineski 2 | Syllabus | ||
Geoekologija turističkog prostora | Syllabus |
Arhiva
2023./2024.
Syllabusi kolegija Menadžment u hotelijerstvu
1. godina
Mikroekonomija | Syllabus | |
Matematika | Syllabus | |
Statistika | Syllabus | |
Poslovna informatika | Syllabus | |
Uvod u ugostiteljstvo | Syllabus | |
Osnove izrade pisanog djela | Syllabus | |
Makroekonomija | Syllabus | |
Menadžment | Syllabus | |
Promet u turizmu | Syllabus | |
Specifični oblici turizma | Syllabus | |
Prvi strani jezik – Engleski 1 | Syllabus | |
Prvi strani jezik – Njemački 1 | Syllabus |
2. godina
Računovodstvo | Syllabus | ||
Ekonomika turizma | Syllabus | ||
Poduzetništvo i inovacije | Syllabus | ||
E – poslovanje u hotelijerstvu | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Engleski 2 | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Njemački 2 | Syllabus | ||
Marketing | Syllabus | ||
Ekonomika ugostiteljskih poduzeća | Syllabus | ||
Hrana i prehrana | Syllabus | ||
Turistička geografija | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Francuski 1 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Njemački 1 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Talijanski 1 | Syllabus |
3. godina
Javne financije | Syllabus | ||
Menadžment turističke destinacije | Syllabus | ||
Menadžment kvalitete | Syllabus | ||
Trendovi u prehrani | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Njemački 2 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Talijanski 2 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Francuski 2 | Syllabus | ||
Menadžerske vještine | Syllabus | ||
Sigurnost informacijskih sustava | Syllabus | ||
Francuski u gastronomiji | Syllabus | ||
Menadžment institucija kulture i umjetnosti | Syllabus | ||
Poslovni turizam | Syllabus | ||
Zdravstveni turizam | Syllabus | ||
Menadžment odnosa s javnošću i protokola | Syllabus | ||
Treći strani jezik – Talijanski 1 | Syllabus | ||
Treći strani jezik – Francuski 1 | Syllabus | ||
Treći strani jezik – Njemački 1 | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Njemački 3 | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Engleski 3 | Syllabus | ||
Financijski menadžment | Syllabus | ||
Menadžment ljudskog kapitala | Syllabus | ||
Menadžersko računovodstvo | Syllabus | ||
Menadžment gastronomije i restoraterstva | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Njemački 3 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Talijanski 3 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Francuski 3 | Syllabus | ||
Međunarodno poduzetništvo | Syllabus | ||
Obiteljsko poduzetništvo | Syllabus | ||
Treći strani jezik – Njemački 2 | Syllabus | ||
Treći strani jezik – Francuski 2 | Syllabus | ||
Treći strani jezik – Talijanski 2 | Syllabus | ||
Treći strani jezik – Kineski 1 | Syllabus | ||
Digitalne financije | Syllabus | ||
Menadžment neprofitnih organizacija | Syllabus |
4. godina
Strategija razvoja i poslovna politika | Syllabus | ||
Kontroling | Syllabus | ||
Organizacija i menadžment procesnih funkcija hotela | Syllabus | ||
Metode poslovnog odlučivanja u turizmu | Syllabus | ||
Upravljanje prihodima | Syllabus | ||
Menadžment kampova | Syllabus | ||
Međunarodna enogastronomija | Syllabus | ||
Financijska analiza i planiranje | Syllabus | ||
Zelene financije i zaštita okoliša | Syllabus | ||
Kulturni turizam | Syllabus | ||
Poslovno komuniciranje u turizmu | Syllabus | ||
Menadžment lokalne zajednice | Syllabus | ||
Računovodstvo malih i srednjih poduzeća | Syllabus | ||
Četvrti strani jezik – Njemački 1 | Syllabus | ||
Četvrti strani jezik – Talijanski 1 | Syllabus | ||
Četvrti strani jezik – Francuski 1 | Syllabus | ||
Personalistička etika i društvena odgovornost | Syllabus | ||
Principi i praksa turizma i hotelijerstva | Syllabus | ||
Stručna praksa | Syllabus | ||
Menadžment malih i srednjih poduzeća | Syllabus | ||
Menadžerska ekonomija | Syllabus | ||
Planiranje događaja | Syllabus | ||
Oporezivanje poduzeća | Syllabus | ||
Hrvatska kao turistička destinacija – engleski | Syllabus | ||
Hrvatska kao turistička destinacija – njemački | Syllabus | ||
Hrvatska kao turistička destinacija – talijanski | Syllabus | ||
Hrvatska kulturna baština – francuski | Syllabus | ||
Četvrti strani jezik – Francuski 2 | Syllabus | ||
Četvrti strani jezik – Talijanski 2 | Syllabus | ||
Četvrti strani jezik – Njemački 2 | Syllabus |
Syllabusi kolegija Menadžment u turizmu
1. godina
Mikroekonomija | Syllabus | ||
Matematika | Syllabus | ||
Statistika | Syllabus | ||
Poslovna informatika | Syllabus | ||
Uvod u turizam | Syllabus | ||
Osnove izrade pisanog djela | Syllabus | ||
Makroekonomija | Syllabus | ||
Menadžment | Syllabus | ||
Promet u turizmu | Syllabus | ||
Specifični oblici turizma | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Engleski 1 | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Njemački 1 | Syllabus |
2. godina
Računovodstvo | Syllabus | ||
Ekonomika turizma | Syllabus | ||
Poduzetništvo i inovacije | Syllabus | ||
E – poslovanje u turizmu | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Engleski 2 | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Njemački 2 | Syllabus | ||
Marketing | Syllabus | ||
Ekonomika ugostiteljskih poduzeća | Syllabus | ||
Hrana i prehrana | Syllabus | ||
Turistička geografija | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Francuski 1 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Njemački 1 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Talijanski 1 | Syllabus |
3. godina
Javne financije | Syllabus | ||
Menadžment turističke destinacije | Syllabus | ||
Menadžment kvalitete | Syllabus | ||
Međunarodne financije | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Njemački 2 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Talijanski 2 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Francuski 2 | Syllabus | ||
Menadžerske vještine | Syllabus | ||
Sigurnost informacijskih sustava | Syllabus | ||
Francuski u gastronomiji | Syllabus | ||
Menadžment institucija kulture i umjetnosti | Syllabus | ||
Poslovni turizam | Syllabus | ||
Zdravstveni turizam | Syllabus | ||
Menadžment odnosa s javnošću i protokola | Syllabus | ||
Treći strani jezik – Talijanski 1 | Syllabus | ||
Treći strani jezik – Francuski 1 | Syllabus | ||
Treći strani jezik – Njemački 1 | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Njemački 3 | Syllabus | ||
Prvi strani jezik – Engleski 3 | Syllabus | ||
Financijski menadžment | Syllabus | ||
Menadžment ljudskog kapitala | Syllabus | ||
Menadžersko računovodstvo | Syllabus | ||
Međunarodni turizam | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Francuski 3 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Talijanski 3 | Syllabus | ||
Drugi strani jezik – Njemački 3 | Syllabus | ||
Međunarodno poduzetništvo | Syllabus | ||
Obiteljsko poduzetništvo | Syllabus | ||
Treći strani jezik – Kineski 1 | Syllabus | ||
Digitalne financije | Syllabus | ||
Menadžment neprofitnih organizacija | Syllabus |
4. godina
Strategija razvoja i poslovna politika | Syllabus | ||
Kontroling | Syllabus | ||
Organizacija i menadžment procesnih funkcija hotela | Syllabus | ||
Metode poslovnog odlučivanja u turizmu | Syllabus | ||
Izravna inozemna ulaganja i turizam | Syllabus | ||
Menadžment kampova | Syllabus | ||
Međunarodna enogastronomija | Syllabus | ||
Financijska analiza i planiranje | Syllabus | ||
Personalistička etika i društvena odgovornost | Syllabus | ||
Principi i praksa turizma i hotelijerstva | Syllabus | ||
Stručna praksa | Syllabus | ||
Menadžment malih i srednjih poduzeća | Syllabus | ||
Menadžerska ekonomija | Syllabus | ||
Hrvatska kulturna baština – francuski | Syllabus | ||
Planiranje događaja | Syllabus | ||
Zelene financije i zaštita okoliša | Syllabus | ||
Poslovno komuniciranje u turizmu | Syllabus | ||
Kulturni turizam | Syllabus | ||
Menadžment lokalne zajednice | Syllabus | ||
Računovodstvo malih i srednjih poduzeća | Syllabus | ||
Četvrti strani jezik – Njemački 1 | Syllabus | ||
Četvrti strani jezik – Talijanski 1 | Syllabus | ||
Četvrti strani jezik – Francuski 1 | Syllabus | ||
Oporezivanje poduzeća | Syllabus | ||
Hrvatska kao turistička destinacija – engleski | Syllabus | ||
Hrvatska kao turistička destinacija – njemački | Syllabus | ||
Hrvatska kao turistička destinacija – talijanski | Syllabus | ||
Četvrti strani jezik – Njemački 2 | Syllabus | ||
Četvrti strani jezik – Talijanski 2 | Syllabus | ||
Četvrti strani jezik – Francuski 2 | Syllabus |
2022./2023.
Syllabusi kolegija Menadžment u hotelijerstvu
1. godina
Mikroekonomija | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave |
Matematika | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave |
Statistika | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave |
Poslovna informatika | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave |
Uvod u ugostiteljstvo | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave |
Osnove izrade pisanog djela | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave |
Makroekonomija | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave |
Menadžment | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave |
Promet u turizmu | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave |
Specifični oblici turizma | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave |
Prvi strani jezik – Engleski 1 | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave |
Prvi strani jezik – Njemački 1 | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave |
2. godina
Računovodstvo | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Ekonomika turizma | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Poduzetništvo i inovacije | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
E – poslovanje u hotelijerstvu | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Prvi strani jezik – Engleski 2 | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Prvi strani jezik – Njemački 2 | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Marketing | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Ekonomika ugostiteljskih poduzeća | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Hrana i prehrana | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Turistička geografija | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Drugi strani jezik – Francuski 1 | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Drugi strani jezik – Njemački 1 | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Drugi strani jezik – Talijanski 1 | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave |
3. godina
4. godina
Syllabusi kolegija Menadžment u turizmu
1. godina
Mikroekonomija | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Matematika | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Statistika | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Poslovna informatika | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Uvod u turizam | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Osnove izrade pisanog djela | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Makroekonomija | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Menadžment | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Promet u turizmu | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Specifični oblici turizma | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Prvi strani jezik – Engleski 1 | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Prvi strani jezik – Njemački 1 | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave |
2. godina
Računovodstvo | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Ekonomika turizma | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Poduzetništvo i inovacije | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
E – poslovanje u turizmu | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Prvi strani jezik – Engleski 2 | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Prvi strani jezik – Njemački 2 | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Marketing | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Ekonomika ugostiteljskih poduzeća | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Hrana i prehrana | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Turistička geografija | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Drugi strani jezik – Francuski 1 | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Drugi strani jezik – Njemački 1 | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave | |
Drugi strani jezik – Talijanski 1 | Syllabus | Detaljni izvedbeni plan nastave |
3. godina
4. godina